U bent hier » http://www.goudappel.org/ bombast/ jongenshouderij.php
ZB opleiding Jongenshouderij (KF is nog illegaal) Certificaat ZAK6

15 BE
Voorkennis: Kernprogramma BB jongenshouderij
er is maar 1 eindterm
De cursiste kan zodanig omgaan met jongens dat de rest van de studie er niet al te veel onder leidt.

Motivatie:
Een groot deel aan de tijd op school wordt door meisjes gebruikt voor het leggen en verbreken van kontakten met jongens en het verwerken van de nasleep van zulke kontakten. Het is daarom de taak van de school om hier enige sturing aan te geven.

Inleiding:
Exterieur:
lichaamslengte is gelijk aan de hoogte van de schoft. Grote schoften zijn langer dan schoffies.
Gevlekte exemplaren zijn op deze leeftijd gebruikelijk, maar dit verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.
FE exemplaren (fries/europees) zijn bleek, de SA (surinaams/afrikaans) zijn donker van kleur. Maar ook IA (indiaans/aziatisch) komt voor en deze zijn bruin, rood of geel.
de wat sullige uitdrukking op het gezicht is normaal. Zien ze er als je in de buurt bent heel sullig uit dan zijn ze verliefd.
De rest van het exterieur wordt bepaald door de keuzes van de verzorgster, logisch want die moet er tegen aan kijken. Bij de Wibra de HEMA en de Zeeman kan men voor weinig geld toch een leuk stel kleren vinden.
Bijzondere aandacht verdient het schoeisel, hierover meer in het hoofdstuk hoefverzorging

haarverzorging:
de vacht van jonge mannen bevind zich voornamelijk van boven en begint zich naar beneden uit te breiden, op latere leeftijd ontstaat vaak de ziekte van Hedel (meer haren op de borst dan op de schedel)
De haarkleur kan variëren van blond, bruin zwart en rood. Lapjesjongens komen van nature niet voor, Door verf kan de haarkleur nog anders worden. De haarlengte zegt iets over de hersenactiviteit, lang haar belemmert de koeling van de hersenen, en kan dus alleen gecompenseerd worden door een lage hersenactiviteit. Dit hoeft geen probleem te zijn omdat nadenken toch al niet de sterkste kant is. Meisjes die echt op intelligentie vallen verzamelen doorgaans geen jongens maar echte mannen van de universiteit. Die kunnen beter hun jachtterrein verleggen van de kantine naar de lerarenkamer. Ook hier is een waarschuwing op zijn plaats, zelfs extreem kortharige mannen met een hoge opleiding zijn doorgaans dom!
Er bestaat ook nog een klasse van kale jongens (gabbers en skinheads), die proberen de indruk te wekken wel hun hersens te gebruiken, maar laat je niet misleiden, het is wel zo dat slechte hersens beter werken als er geen belemmeringen zijn voor de koeling, maar slechte hersens blijven slechte hersens, dus komt er alleen rottigheid uit voort als ze beter gaan werken.
Het verdient aanbeveling om zware bestrijdingsmiddelen te gebruiken (Head&sholders) de ecologische aanpak leidt tot dreadlocks en klitten. Regelmatig rossen is een voorwaarde voor een handelbaar kapsel.

Voeding:
Niet te veel, maar wel lekker, zo nu en dan een vette bek kan geen kwaad, voorzichtig met alcohol
Kleine hoeveelheden, anders krijgen ze al te vroeg een pens
de liefde van de jonge man gaat ook door de maag, maar verwen ze niet te veel, anders kom je nooit meer uit de keuken. In het wild vreten jongens alleen maar patat, drop en hamburgers.

Hoefverzorging:
Hoewel jongens voetgangers zijn kom je ze zelden zonder wielen tegen.
Jongens die zich als teengangers voortbewegen hebben iets te verbergen
Niettemin moeten de hoeven goed verzorgd worden met regelmatig reinigen en schone sokken, de sokken moeten ook regelmatig gecontroleerd worden op gaten en zo nodig gestopt worden.

Huisvesting:
Warm en droog, bij de huisvesting moet rekening gehouden worden met de accessoires afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling zijn dit driewieler, step, mountainbike, brommer, auto

Psychologie:
Onderlinge schermutselingen zoals schelden en slaan, hebben geen diepere betekenis en dienen vooral als uitlaatklep voor overtollige energie. Wordt het echt te gek dan passen we de oorgreep toe en slepen de ruziemaker naar zij eigen huis en leveren hem af bij zijn moeder, die dan gepaste maatregelen kan nemen.
Het is op deze leeftijd onverstandig om exemplaren te merken met ringen, dit wekt ten onrechte de indruk dat het blijvertjes zijn.
De verbale mogelijkheden van jongens zijn beperkt, ze kunnen fluisteren of schreeuwen maar ze hebben maar weinig rijkdom in hun woordenschat, vooral het uitdrukking geven aan gevoelens is een zwak punt.
Vaak denken ze dat dingen duidelijker worden als je ze vaak of hard zegt, het vereist veel geduld en begrip van de verzorgster om de achterliggende boodschap te begrijpen. Van nature bedoelen ze het goed, maar zijn ze nu eenmaal niet zo slim.

Tucht:
Het is belangrijk om jongens kort te houden, ze verkennen doorlopend hun grenzen, teveel vrijheden maken ze nu en in de toekomst onhandelbaar. Een bedorven exemplaar heeft een lage marktwaarde, door te slap optreden bederf je je eigen markt.

Zindelijkheid:
Op deze leeftijd zijn de meeste exemplaren al wel zindelijk, toch hebben ze de neiging tot vlaggen, niet alleen tegen bomen en in hoekjes, maar ook het zogenaamde naast de pot pissen komt veel voor, dit moet met harde hand onderdrukt worden.

Straffen:
Schoppen en slaan zijn alleen aan te bevelen als de verzorgster heel erg sterk is, in andere gevallen is de pruillip meestal het beste wapen. Tranen willen ook nog wel eens helpen, maar alleen met mate. Ze moeten niet doorkrijgen dat je alleen straft om je zin te krijgen.

Voortplanting:
Hoewel geslachtsrijp is het niet aan te bevelen gehoor te geven aan hun wens tot voortplanten, elke poging in deze richting (het bespringen) moet als oefening worden beschouwd en vriendelijk lachend worden afgepoeierd. Discotheken zijn de aangewezen plaatsen voor deze oefeningen.
Zoals veel grote huisdieren zijn ook jongens sterker dan hun verzorgers, enige voorzichtigheid is daarom gewenst. Onwillige exemplaren kunnen met kleine hoeveelheden mondvocht (zoenen, bekken of tongen) zodanig bedwelmd worden dat ze voor elke boerin mak en handelbaar worden. (zie ook straffen)

Geur: van nature ruiken de meeste onfris, maar door goede en intensieve verzorging kan hier wel wat aan gedaan worden. Ook hier geldt dat ecologische maatregelen onvoldoende effect sorteren.

Economie:
De houdbaarheid van jongens is beperkt, maar ze zijn goed te recyclen afgedankte exemplaren kunnen door anderen heel goed worden hergebruikt. Een en ander is afhankelijk van de staat waarin zij worden achtergelaten. Een goed afgericht exemplaar heeft voor een volgende eigenaar een hoge gebruikswaarde. Het is dus een kwestie van solidariteit om ze zo goed mogelijk te houden. In het algemeen beginnen de moeders hiermee en wordt dit werk vervolmaakt door de daaropvolgende verzorgsters. Elke relatie levert mogelijk een toegevoegde waarde die belastingvrij is. Pure winst dus!
De economische levensduur is sterk afhankelijk van de gebruiksintensiteit, in tegenstelling tot de meeste producten gaan jongens langer mee als ze intensief gebruikt worden. Niettemin is er een break even point.
Als we de attentiewaarde (krijgen we cadeautjes brengt hij bloemen mee, plakt hij mijn banden, zet hij de vuilnis buiten, etc.) is een functie van de tijd. In het algemeen verloopt dit als de meeste natuurlijke processen volgens een negatieve e-macht

De belangstelling voor andere dingen (waaronder andere meisjes) heeft een progressief verloop, ook hier is er spraken van een e-macht maar nu een positieve correlatie in het tijdsdomien.
Het break even point ligt dus rond de 3,5 maanden, hierna wordt het een aflopende zaak, uit economische redenen is het dus het beste om jongens in 3,5 maanden af te schrijven en voor hergebruik beschikbaar te stellen. Wellicht kan in de toekomst een roulatiesysteem worden opgezet waarbij verzorgsters vooraf onderling afspraken maken over de overdracht. Een coöperatieve vorm van jongenshouderij bestaat nu nog maar op beperkte schaal.

Sprookjes
Er gaan geruchten over ridders op witte paarden, een verstandig meisje weet wat haar te doen staat als zij die tegenkomt; Scheur de vent eraf en neem het paard mee naar huis!
Ook het kussen van kikkers om ze in een prins te veranderen is geen goede zaak, als jij met een kus een kikker kan veranderen in een prins, dan kan je dat met alles, en daarin schuilt het geheim! Het kussen maakt de prins.

Sport
Het is goed om jongens te laten ravotten, daar blijven ze levendig en slank bij, domme sporten als voetbal hebben hier de voorkeur. Onder de douche kunnen ze dan ervaringen uitwisselen waar de verzorgster doorgaans baat bij heeft, zeker als het goed afgerichte exemplaren betreft.

Taal
In de taal komen veel verwijzingen voor naar oude volkswijsheden die ook nu nog gelden.
Als de wijn is in de man is het verstand in de kan
beter een man in de hand dan de lucht van tien
met melk meer mans
met man en macht
een man een man een woord een woord
a man’s gotta do what a man’s gotta do
Het houden van jongens kan heel dankbaar werk zijn, maar het vereist veel liefde en niet aflatende toewijding, omdat ze een natuurlijke neiging tot zwerven hebben.
Dit hoeft geen problemen op te leveren als je maar niet teveel aan een exemplaar gehecht bent, door hun collective neiging tot zwerven zijn er altijd voldoende exemplaren beschikbaar om een tijdje te houden.
Hecht je er teveel aan dan ontstaat bij de verzorgster een ziektebeeld wat bekent staat als LDVD.

Opdracht:
Zoek een fraai exemplaar uit en probeer het een tijdje, maak een nauwkeurig verslag van je bevindingen en stuur het met foto’s naar de burp

Erkenningen: Dit diploma geeft recht op toelating tot de diplomalijn mannenhouderij

Dit certificaat is ontwikkeld door Henk Goudappel, opleidingsbeheerder ongedierte aan AOC de Gore Welle te Zwolle. Zie ook het certificaat vrouwenhouderij